Waarom wordt een garnalencocktail altijd geschonken tijdens Kerst?

garnalen cocktail

De Kerstfavoriet tijdens het Kerstdiner is nog altijd de garnalen cocktail. Deze klassieker kennen we eigenlijk wel allemaal en steeds meer mensen maken het met de feestdagen. Old school of in een modern jasje, het mag en kan tegenwoordig allemaal! Een echte garnalencocktail moet wel de hoofdbestanddelen hebben. Hollandse garnalen, cocktailsaus en verse sla. U serveert de heerlijke cocktail bij voorkeur als voorgerecht. Reken maar dat alle smaakpapillen nu op scherp staan voor de volgende gangen!

garnalen cocktail

Geef extra aandacht aan een verse garnalen cocktail

Verse producten zijn altijd gezonder en veel lekkerder dan diepvries producten. Om uw cocktail met Kerst te presenteren is het beter om hiervoor verse garnalen te gebruiken. U haalt ze bij de lokale visboer of visspecialist. De smaak van verse garnalen zijn veel intenser en dieper dan die uit de diepvries. Voor de cocktailsaus kunt u in plaats van whisky, ook een scheutje cognac of sherry in doen. Het hangt van persoonlijke voorkeur af welke likeur u wilt gebruiken. Gebruik verse (ijsberg)sla of gewone slabladeren en leg dat, in een bij voorkeur mooie cocktailglas. Een martiniglas of brede wijnglas mag ook. Schep de Hollandse garnalen op de sla en schenk daar de cocktailsaus overheen. Strooi wat zwarte peperkorrels op de saus en leg er een beetje peterselie op. Met een schijfje citroen aan de rand van het glas, kan de cocktail nu uitgeserveerd worden.

Een Hollandse garnalencocktail verveelt nooit

Om deze klassieker wat op te pimpen en hem te onderscheiden van alle andere cocktails kunt u veel extra ingrediënten aan het gerecht toevoegen. Wat dacht u van rozemarijn of dille, in plaats van peterselie en om hem een Kerstuiterlijk te geven voegt u wat granaatappelpitjes rondom het glas. Uw gerecht krijgt hierdoor een bijzonder zoete smaak. En vindt u citroen wat saai? Gebruik dan een limoen om het geheel een feestelijk tintje te geven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *